...

UNICORN SAKER

Gör någon glad, ge bort enhörning saker

Håll dig uppdaterad

Få mejl om de senaste produkterna och kommande erbjudanden

Vår blogg 

Rita Halloween bilder

Rita Halloween bilder

På Enhörningar älskar vi att vara kreativa, rita och målarbilder. I detta inlägg ger vi inspiration till att rita Halloween bilder. I ett annat inlägg har vi populära unicorn bilder som är både enkla och mer utmanande att måla. PumpaLadda nerHäxaLadda...

läs mer
Halloween unicorn smink och kostym för barn

Halloween unicorn smink och kostym för barn

Halloween är en av de mest spännande och roligaste högtiderna för barn. Halloween är en högtid där fantasin kan flöda fritt och kreativiteten kan ta över. Vad kan vara mer fantasifullt och kreativt än en enhörning? I det här blogginlägget samlar vi inspiration och...

läs mer
När är det halloween?

När är det halloween?

Halloween är en av de mest populära högtiderna runt om i världen, med spöklika traditioner och roliga aktiviteter för både barn och vuxna. Men när är det egentligen halloween? Och vad är bakgrunden till denna populära högtid? Med halloween 2023 runt hörnet är det en...

läs mer
10 Kreativa Halloween sminkidéer för barn

10 Kreativa Halloween sminkidéer för barn

Behöver du hjälp med att göra en häftig Halloween ansiktsmålning för ditt barn men oroar dig för du vet inte hur? Vi har 10 enkla men magiska sminkidéer för att göra Halloween ännu roligare. Så ta dina penslar och låt oss sprida lite enhörnings förtrollning 🦄🎃💄...

läs mer
Halloween för barn och vuxna

Halloween för barn och vuxna

Höstens favoritfest blir allt bättre för varje år som går. Sverige blir mer och mer inspirerad av den största amerikanska högtiden. Vi listar aktiviteter för er som vill fira Halloween och förgylla hösten på bästa sätt. För barn och vuxna 1. Shockholm Stockholm...

läs mer
Unicorn sminkning till barn

Unicorn sminkning till barn

Omslagsbild från pinterest. Enhörningar har länge varit en favorit bland både barn och vuxna, och det är inte svårt att förstå varför. Till exempel så symboliseras enhörningen för lycka, fantasi och magi. Med hjälp av några enkla tekniker och lite fantasi kan vi...

läs mer

Nya enhörningstrenden

Om du hade frågat för tio år sedan vilken figur som skulle sammanfatta kulturen 2018, tror jag inte att enhörningen hade varit en gissning. De flesta inredningsbutiker och andra affärer säljer enhörnings prylar i massor. Böcker säljes med recept som enhörningstårta och enhörning cupcakes. Flera söker efter enhörning gosedjur, enhörningsdräkt, enhörning kalas, enhörning kläder, enhörning spel, uppblåsbar enhörning och gosedjur enhörning med mycket annat.

Alla verkar vara väldigt intresserade av den nya enhörningstrenden. Om det finns något som heter enhörningsfeber, skulle jag nog säga att vi alla har lite enhörningsfeber idag. Detta fick mig att fundera, hur har vi hamnat i denna enhörnings-era? Var kommer det ifrån och varför verkar alla älska unicorns så mycket helt plötsligt?

Stor trend i världen

Sverige är inte det enda landet där enhörningar har blivit en stor trend. I USA och andra länder i Europa spred sig trenden som en löpeld förra året. I april 2017 lanserade Starbucks en enhörningsdryck på deras meny vilket var en stor hit.

Enhörningar på Instagram

Något så inflytelserikt och populärt som enhörningen uppskattas väldigt mycket online, och speciellt på sociala medier. Instagram har fler än 8,6 miljoner bilder taggade med #unicorn. På bilderna kan man se enhörning saker som enhörning leksaker, enhörningshorn, enhörning med vingar och enhörningskalas.

I juli förra året hade sökordet ”enhörning” blivit mer populärt än ordet ”sjöjungfru” på Google för första gången någonsin och det har bara blivit mer populärt sedan dess. Samtidigt ökar även antalet videor på enhörningar, enhörnings cupcake och sminktutorial.

Enhörnings ”snor” och slajm

Enhörnings ”snor” och enhörnings slajm låter kanske lite konstigt men det är två jättestora trender relaterat till enhörnings prylar. Om du inte vet vad enhörnings ”snor” är så kan jag berätta att det enbart betyder glitter, det är inte snor på riktigt. Enhörnings slajm är bara en rosa slem leksak. Den har en geléliknande konsistens. Oftast brukar den vara grön men enhörnings-slajm är självklart rosa.

Det finns recept på slajm som man kan göra hemma själv om man inte vill köpa det. En del barn delade deras bästa slajm på Instagram och sålde dem till sina klasskompisar. En del sålde slajm för upp till 100 kr.

Tatueringar, enhörningar

Ett av de största tecknen till varför enhörningar har blivit populära är tatueringar av enhörningar. I det övernaturliga Netflix dramat ”Dark” som utspelar sig på 50-talet hittar polisen en kropp med en enhörningstatuering. Patologen beskriver designen som ”konstig” och säger ”Jag har sett alla olika typer av tatueringar tidigare, men denna vinner priset för den mest konstiga av alla.” Denna scen från dramat Dark beskriver hur man såg på enhörningar tidigare. Det var inte vanligt att illustrera enhörningar som vi gör idag. Och precis som för 10 år sedan pratade vi inte heller om enhörningar som vi gör idag.

Historia

En enhörning är ett mytologiskt väsen. Oftast är den avbildad som en vacker vit häst med ett spiralvridet horn i pannan. Enhörningen omtalades redan på antiken och på latin kallas djuret unicornis och på grekiska monókeros. I vissa folksagor har enhörningen stått för kärlek. Under renässansen sa man att enhörningar inte lämnade hov spår efter sig utan istället hjärtan.

Show Buttons
Hide Buttons
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.