Att planera den perfekta festen kräver en del viktiga detaljer som mat, dekorationer och sist men inte minst den magiska enhörningstårtan.

Färger till festen kan du ha vilka du än föredrar eftersom de flesta enhörnings-fester har alla regnbågens färger. Välj vilken kombination du än föredrar. För den bästa festen skulle jag lägga till massa glitter.

Enhörningar representerar kärlek, glädje och lite magi. Att ha ett enhörningskalas ger oss alla chansen att ta fram det inre barnet i oss själva och bara ha kul. Njut av magin som enhörnings-temat skapar.

Listan innehåller recept, dekorationer och annat smått och gott. Välj dina favoriter och gör ditt egna magiska enhörningskalas.

LÅT FESTEN BÖRJA!

1. Magisk enhörningstårta

“En fest utan tårta är bara ett möte” – Julia Child.

Även om det inte är ett födelsedagskalas höjer en tårta definitivt stämningen på en fest. Här är ett enkelt recept på hur professionella bagare lyckas med den trendiga enhörningstårtan.

2. Färgglada popcorn

https://www.instagram.com/p/BkaYblMAJgy/

Jag älskar popcorn på fester, speciellt popcorn där olika smaker och färger kan matchas. Festen blir roligare och nyckfull, speciellt på en fest med enhörningstema. Se hur du gör färgglada popcorn här.

3. Rosa maränger

Rosa enhörning maränger är perfekt för enhörningskalas. Maränger är super enkla att göra och så roligt för barn. Barnen kommer att skratta under hela bakningen. Se recept på rosa maränger här.

4. Enhörning hårband

Det fantastiska med enhörningshårbanden är hur enkla de är att göra. Varje tillbehör för hårbandet finns att köpa på hobbybutiker. Få inspiration om hur ett enhörningshårband görs här.

5. Party dekorationer

Hur snygga är inte dessa glittriga ballonger?! Perfekta dekorationer till festen. Finns att köpa hos Kalaskungen här.

6. Enhörning piñata

enhörning, rosa piñata

Att leka med piñata är den roligaste leken för barnen. Leken som adderar det lilla extra till kalaset. Köp här.

7. Fiska unicorn påsar

enhörning påse

Låt barnen fiska upp enhörningspåse med smått och gott. Köp enhörnings påse här och få mer inspiration till kalaset.

8. Rosa juice/dricka

Juice med färg som en rosa dröm. Varför inte lägga till något hälsosamt till festen? Gör en hälsodryck med hallon, mynta och apelsin. Se receptet här.

9. Enhörningsslime

Slime är den nya trenden. Barn älskar det. Att göra slime från grunden är super enkelt.

10. Mjuka enhörningskakor

En annan enkel dessert är mjuka enhörningskakor. En mjuk och färgglad vaniljkaka. Den är super enkel och smakrik.

11. Enhörningsmuffins

Dessa muffins är super söta. De kompletterar den magiska effekten på kalaset. Dessert bordet kommer att vara super fint och fullt med mini enhörningar. Se recept här.

12. Dessertbord

Gör ett dessertbord där du kan ställa fram alla underbara enhörning saker som tårta, cupcakes och kakor.

13. Enhörningsmacaorns

Macarons är en enkel fransk kaka som är lätt och luftig. Att göra dem till enhörningar är ett måste. Läs mer om hur du gör enhörningsmacarons här.

14. Enhörningschoklad

Enhörningschoklad är det den enklaste desserten man kan göra. Du smälter bara chokladen och (andra färgade choklader) och lägger dem på bakplåtspapper. Använd ett spätt och rör ihop färgerna. Strö på strössel och glitter innan chokladen smälter. Dela därefter chokladen i olika bitar och servera.

/Linda
Unicorn saker